Premsa

Premsa > Jornada tècnica PRO-FEM 2019

Jornada tècnica PRO-FEM 2019

Aquesta trobada a Malla dóna el tret de sortida a les Jornades professionals de la fertilització i el maneig de dejeccions ramaderes (PRO-FEM).

Aplicar les dejeccions ramaderes buscant la màxima rendibilitat i eficiència
PRO-FEM 2019 – Fertilització
MALLA, dimecres 3 d’abril de 2019

Es realitzaran cada dos anys i tractaran de manera alterna, d’una banda, els aspectes més lligats a l’aplicació agrícola i, de l’altra, la gestió de les dejeccions en l’explotació ramadera. Aquest any es començarà amb la part més relacionada amb l’agricultura i els fertilitzants: mostrar eines per millorar l’eficiència de les aplicacions agrícoles de dejeccions ramaderes, per aprofitar millor l’adob orgànic aplicat.

La utilització de dejeccions ramaderes com a fertilitzant o esmena és una pràctica que a data d’avui està més que reconeguda, tant pels beneficis nutricionals que aporten als cultius com per la reducció de costos que en suposa el seu ús.

En aquesta línia, una de les qüestions més reclamades és la possibilitat d’incrementar la dosi de fertilitzant, en particular el nitrogen. De tota manera, abans de pensar en aplicar més nitrogen, cal aprofitar millor el que s’aplica, és a dir, cal ser més eficient en la seva utilització. L’eficiència podria consistir, per exemple, en obtenir els màxims rendiments amb el mínim de fertilitzant. En el cas del nitrogen, aquest concepte està estretament lligat a la reducció de les pèrdues, principalment per rentat cap a les aigües subterrànies o per volatilització cap a l’atmosfera, cosa que suposa un benefici mediambiental.

En aquesta jornada es visitaran parcel·les demostratives amb diferents aplicacions fertilitzants i relacionades amb la temàtica de les estacions. També es presentarà un recull dels projectes en curs més destacats sobre fertilització i dejeccions ramaderes.

Aquesta jornada de referència es desenvolupa en el marc dels Plans per a la millora de la fertilització agrària de Catalunya i amb el suport de diferents projectes: Life Agriclose, Life Agrogestor; Life+ Futur agrari així com de l’activitat de demostració “Maximitzar l’eficiència de les aplicacions de purins en cultius extensius”, de l’operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-20.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s a través del següent enllaç: https://www.inscribirme.com/profem20192