Premsa

Premsa > AGRICLOSE col·labora en la Setmana Internacional del compost

AGRICLOSE col·labora en la Setmana Internacional del compost

Aquests dies es celebra la Setmana Internacional del Compost (ICAW – International Compost Awareness Week), una iniciativa que es porta a terme anualment en diferents països durant la primera setmana de maig i a la qual també s’han sumat l’Agència de Residus de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua. Durant aquests dies les institucions que s’hi volen implicar efectuen diferents accions de sensibilització i d’informació sobre el compost.

Amb aquest motiu, dimarts 7 de maig de 9 a 14 h, el DARP instal·larà a l’entrada dels seus Serveis Centrals a Barcelona dos baguls de compost amb la finalitat que el personal i visitants es puguin endur una bossa de compost, per a utilitzar per al seu jardí o les seves plantes. L’objectiu és informar i promoure l’ús del compost, explicar d’on prové, com s’ha d’utilitzar i quins són els seus beneficis.

El compost és el producte resultant de la descomposició aeròbia de la matèria orgànica mitjançant el procés de compostatge, per a ser utilitzat posteriorment com un fertilitzant orgànic i esmena del sòl. Es considera una bona eina per a la millora de la qualitat del sòls i dels cultius, però també pot ser utilitzada com a adob orgànic en jardins i testos a casa.

En aquest cas, les bosses repartides al DARP són de compost fet a partir de fems, productes orgànics que contenen gran quantitat de nutrients i matèria orgànica. Compostar dejeccions ramaderes permet la seva valorització com a fertilitzant orgànic ja que redueix el seu pes i volum, concentra els nutrients, es pot adaptar a les necessitats dels clients i es pot transportar cap a zones deficitàries. Un compost ben acabat, proporcionarà una matèria orgànica estable que alliberarà més lentament els nutrients i millorarà també les propietats del sòl receptor.

En un entorn on el sector productiu ha de pensar ja en termes de BIOECONOMIA, la promoció del compostatge és una opció excel·lent per assegurar una utilització sostenible dels nutrients, la millora de la qualitat dels sòls i, de retruc, com a opció complementària en la lluita contra el canvi climàtic.